top of page

Over Susan

Find your Balance

Mijn naam is Susan Stavenuiter, een nuchtere West-Fries die geniet van alles wat het leven te bieden heeft. Ik ben werkzaam als Holistisch coach & Yoga docente maar daarnaast ook moeder van 3 kinderen, een man en een lieve hond; ik mag wel zeggen dat ik een expert ben op het gebied van selfcare, mindset, moederschap en ontspanning.

Mijn verhaal

Jaren heb ik gewerkt in het internationale bedrijfsleven. Dit gaf mij het voorrecht om veel te reizen en te zien van de wereld. Ik kon enorm genieten van de lange wandelingen die ik maakte door de verscheidenheid aan steden die ik mocht bezoeken. Toen mijn eerste kindje geboren werd wilde ik niet meer zoveel reizen en vaker thuis zijn. Na kindje 1 volgden er nog 2 en voelde ik dat ik vaker thuis wilde zijn. Dit werd wel lastig met een full time baan waar ik ook zo van genoot om te doen. Ik heb toen met mijn baas afgesproken dat ik een aantal dagen thuis mocht werken en flexibele uren mocht draaien, in die tijd nog een unicum, het thuiswerken was geboren. Voor mij ook goed te doen aangezien mijn klanten over de hele wereld zaten dus s'avonds een paar uurtjes werken wanneer de kinderen op bed lagen was een uitkomst. Ongemerkt creëerde ik zo de ideale combi tussen werk en privé. Nu zullen we het manifesteren noemen, toen gewoon, het voor jezelf regelen. Door vroeger veel te hebben geturnd zijn 2 van mijn tussenwervelschijven versleten, veel en lang zitten is voor mijn geen optie. De baan die ik voor mijzelf had gecreëerd werkte ideaal voor mij. Bij mijn laatste kantoorbaan werd ik geacht 4 dagen op kantoor te zitten. Mijn lijf speelde weer op en ik kreeg weer last van mijn onderrug. Mijn lichaam gaf duidelijk aan dat ze in beweging wilde zijn en niet te lang wilde zitten. 

Ik had inmiddels een yogadocente opleiding gevolgd, niet eens zo zeer omdat ik wilde lesgeven maar omdat ik meer kennis wilde opdoen over yoga en het menselijk lichaam. Toen ik werd geacht 4 dagen op kantoor te werken heb ik vriendelijk bedankt en de sprong in het diepe gemaakt en voor mezelf begonnen. Zo kon ik mijn eigen (werk)tijd indelen en er tevens voor de kinderen zijn.

 

Vele cursussen en opleidingen volgde en ik heb mij inmiddels verder verdiept en gespecialiseerd in verschillende yogavormen, meditatie en ademhalingstechnieken. Ik zie om mij heen dat veel mensen gehaast door het leven gaan, hier ligt mijn roeping; de mensen laten inzien dat het leven prachtig is, dat je er meer uit kunt halen wanneer je vertraagd, dat je ook meer uit het leven haalt wanneer je goed voor jezelf zorgt en dus de tijd neemt voor jezelf.

 

Toen ik in 2022 de diagnose borstkanker kreeg was ik heel even van de leg, hoe kan iemand die zo goed voor zichzelf zorgt dit overkomen. Dat alles een rede heeft besefte ik mij al vrij snel. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten en te zakken in mijn 'aandoening' heeft mindset en meditatie mij geholpen om fietsend door deze periode te gaan. Naslepende gevolgen heeft het voor mij niet gehad, wel weer meer inzichten over mezelf en een hele mooie opleiding; traumaheling. Dat iedereen trauma met zich meedraagt, oftewel een ongebalanceerd zenuwstelsel dat is mij naderhand duidelijk geworden en dat dit voor een uiteenlopende reeks aan mentale en fysieke klachten kan zorgen is een feit.

Werk aan jezelf, aan je mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Jouw lichaam geeft heel goed aan wat goed is voor jou. Geniet van de kleine dingen in het leven en vertraag. Als je vertraagt en stil wordt dan komen de antwoorden vanzelf. Hier wil ik je graag bij helpen. Kijk rond op mijn website en voel waar jij nu behoefte aan heb. Ik hoop jou binnenkort te mogen begroeten. 

Liefs, Susan

bottom of page