top of page

CURSUSAANBOD

Goed ontspannen, hoe doe je dat?

Vanuit je hoofd, het denken, naar je lichaam, het voelen.

Wat heb jij nodig? Hoe creëer je rust in je hoofd en rust in je lichaam.

 

 Heb je een druk sociaal leven of gezinsleven? Pieker je veel, denk je veel na? Adem je soms hoog vanuit je borst? Vind je het lastig om voor jezelf de rust te pakken en even op de pauzeknop te drukken? Dan is deze cursus 'Leren Ontspannen' wat voor jou.

 

In 4 weken gaan we dieper in op wat stress doet met je lichaam en geest en hoe je ervoor kunt zorgen dat je een zo relaxt en ontspannen mogelijk je leven leidt, iedere dag weer. We gaan in op verschillende ademhalingstechnieken, (yoga)houdingen en de werking van meditatie.  

Dit is een praktische cursus voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken. Iedereen is van harte welkom (ps. je hoeft zeker geen yogaervaring te hebben)

Cursusdata Jan/Feb 2023 (vol)

Dinsdagavond 17, 24, 31 januari / 7 februari 

Cursusdata Maart/April 2023 (laatste plekjes)

Dinsdagavond 7, 14, 21 maart / 4 april

Cursusdata Mei/Juni 2023

Dinsdagavond 16, 23 mei / 6, 13 juni

Aanvang: 19:30 uur

Investering in jezelf: 145 Euro

Locatie: De Plataan, Zwaag

Aanmelden via email

LESAANBOD

Yin Yoga

Deze lessen typeren zich door het rustige karakter. Alle houdingen worden langzaam uitgevoerd zodat je je bewust wordt van je lichaam en geest. Bij Yin Yoga richten we ons op het ontspannen van onze spieren. Als we onze spieren ontspannen bereiken we het dieper gelegen bindweefsel. De Yin houdingen worden 3-5 minuten aangehouden om zo het bindweefsel de mogelijkheid te geven te rekken. 

 

Yin Yoga geeft diepe ontspanning, creëert ruimte in je lichaam en geest en is een echt cadeautje aan jezelf. Zie het rooster wanneer deze lessen worden gegeven.

 

Yin Yang Yoga

Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk. Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht. De een bestaat niet zonder de ander. Tijdens deze lessen combineren we het krachtige fysieke aspect van de Vinyasa Yoga met de stilte van de Yin Yoga. De les kan beginnen met rustige Yin houdingen en dan steeds actiever worden of juist starten met Yang zonnegroeten en afsluiten met ontspannen Yin Yoga. Er wordt gezocht naar een mooi evenwicht om Yin en Yang te balanceren. Zie het rooster wanneer deze lessen worden gegeven.

 

Stoelyoga  

Ondanks dat alle lessen toegankelijk zijn voor alle leeftijden is deze les speciaal voor mensen die moeite hebben met het zitten op een yogamat en voor mensen die wat minder mobiel zijn. Het is een les waarbij de oefeningen rustig zijn, niet te lang worden aangehouden en niet te zwaar zijn.  Elke les wordt begonnen met eenzelfde serie oefeningen, waarbij alle gewrichten bewogen worden en weer soepel worden gemaakt. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de ademhaling en leer je goed ontspannen. 

 

Zie het rooster wanneer deze lessen worden gegeven.

 

BuitenYoga|SupYoga|YogaWorkshops
 

ontspanningscursus.png
Yoga Class
Elderly Couple Practising Yoga
bottom of page