top of page

WIJ VERGETEN GEBEURTENISSEN MAAR HET LICHAAM NIET 

 

Wij zijn geneigd om gebeurtenissen te vergeten, maar ons lichaam kan ze niet vergeten en heeft er qua zenuwstelsel iedere dag last van.

 

BRTTⓇ   

De BRTTⓇ methode(Body Remembers Trauma Therapy) is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanningen te ontladen. Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn. 

Wat is spanning?

Spanning (stress) wordt vaak als negatief bestempeld, terwijl spanning vaak noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan reflexen als vechten, vluchten of bevriezen. Ze vergroten onze overlevingskansen. Eenmaal in veiligheid is die overlevingsspanning niet meer nodig en kan het losgelaten worden. Het lichaam keert dan weer terug in een ontspannen staat van zijn. In het dierenrijk is dat te zien bij bijvoorbeeld vogels die hun vleugels even flink uitschudden of honden en paarden die in hun flanken trillen. 

Stress

Mensen hebben ook zo een ontladingsmechanisme, maar herkennen deze niet meer als zodanig. Trillen van spieren wordt als vreemds gezien of geassocieerd met het tonen van zwakte en/of angst; trillen van angst of woede, trillende benen van schrik of trillen na zware inspanning. 

In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we zo ongemerkt spanning met ons meedragen en zelf opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij lichaam en geest in een staat van alertheid blijven. Dit kan tot allerlei klachten/ziektes leiden. 

TRB

Met TRBⓇ (Trauma Release Breathwork) maken we gebruik van verschillende ademhalingstechnieken die ervoor zorgen dat jouw zenuwen kalmeren en stellen je in staat krachtig en vol energie door het leven te bewegen. De technieken stellen je in staat emotionele blokkades te doorbreken. 

Beide methoden zijn een van de veiligste en directe manieren om ons lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen. Deze methoden kunnen worden ingezet voor;

- Trauma heling

- Het verhelpen van burn-out verschijnselen, depressie

- Overmatige vermoeidheid

- Verlichting van migraine

- Verkrijgen van een betere nachtrust

- Meer veerkracht

- Vermindering van rug-, nek- en schouderklachten

- Vermindering van piekeren / veel in het hoofd zitten

- Reduceren en verhelpen van angsten en fobieën

- Ontspannen van bekkenbodem

- Gemakkelijker ademhalen

- Meer energie en uithoudingsvermogen

- Spanningen in het lichaam loslaten waardoor er een vrijer gevoel ontstaat

- Minder emotioneel 

- Verlichting van chronische aandoeningen

- Minder zorg en paniek

Laat mij jou helpen jouw lichaam te herstellen en te helen en weer in balans te brengen. Leer weer op jouw lijf te vertrouwen. 

 De eerstvolgende groepssessie staat gepland op woensdag 20 september in de Blokkerk in Blokker, klik hier. Mocht je geïnteresseerd zijn in een 1 op 1 sessie neem dan contact met mij op via de mail. 1 op 1 kan ook geboekt worden via het online boekingssysteem.  

bottom of page